Zabava je ključen element za uspešno rehabilitacijo
Zabava je ključen element za uspešno rehabilitacijo
Izkušnje nemških nevrologov s CUREO sistemom
Kaj ima zabava skupnega z uspešnostjo nevrološkega zdravljena. Veliko, pravi prof. dr. Stephan Braune, glavni zdravnik nevrolog v nemški kliniki Johanniter Ordenshäuser Bad Oeynhausen, kjer naenkrat zdravijo okoli 250 nevroloških pacientov. Mnoge od njih tudi s pomočjo virtualne resničnosti s sistemom CUREO.

CUREO uspešen po možganski kapi

“Na kliniki zdravimo zelo različen spekter nevroloških bolnikov v vseh fazah zdravljena, od faze B, ki so precej hudo prizadeti, pa do faze D. Sistem CUREO uporabljajo predvsem pri bolnikih po možganski kapi, ki je v teh časih na žalost precej pogosta, “ predstavi vlogo CUREO sistema v mreži zdravljenja dr. Braune. CUREO je dragocen tudi pri terapiji pacientov, ki trpijo zaradi motoričnih primanjkljajev ali mišičnih bolezni.

Zabava pri terapiji je ključen faktor uspeha

Dr. Braune je CUREO odkril, ko je iskal nove možnosti zdravljenja, saj na kliniki velik pomen dajejo nevroplastičnosti možganov, torej da še delujoče možganske celice prevzamejo funkcijo tistih, ki so na primer odmrle po kapi. “Po mojih izkušnjah je CUREO odlično terapevtsko orodje. Ko izvajam terapijo z njim, se pacienti zabavajo, sprožajo se hormoni sreče, kar je izjemno pomembno za uspeh terapije,” pojasnjuje. Pri doseganju uspeha pri nevroplastični funkciji možganov je namreč izjemno pomembno, da je trening pacienta visoko intenziven z velikim številom ponovitev in da je pacient zanj motiviran.

Moduli pokrijejo celoten spekter terapij

Še ena prednost, ki jo izpostavi dr. Braune, so moduli in različne funkcionalnosti, ki omogočajo, da z enim sistemom pokrivamo različna področja nevrološke rehabilitacije. “Z njim lahko izvajam fizioterapijo, delavno terapijo, logoterapijo in nevropsihologijo,” povzema dr. Braune.

CUREO v vaši bolnišnici

Ali tudi pri vas nenehno iščete najboljše metode zdravljenja za vaše paciente? Preizkusite CUREO – pri vas, preko spleta ali na sedežu našega podjetja. Kontaktirajte na info@intercet-med.si in se dogovorimo za termin.Povezane novice

Nazaj na seznam
Nazaj na vrh