CUREO: virtualna terapija za realen uspeh
CUREO: virtualna terapija za realen uspeh

FFŠtevilne študije potrjujejo visok potencial imerzivne (potopitvene) terapije s pomočjo virtualne realnosti za paciente. Zelo dolgo pa nobena rešitev na tem področju ni zadostila kliničnim standardom. Zdaj je tu CUREO. CUREO3 je napredna in inovativna terapija s pomočjo virtualne realnosti, ki paciente motivira za vadbo. Uporabljajo jo številne vodilne klinike po vsem svetu, modularna vadba, ki se prilagaja pacientu in nagrajuje vsak najmanjši napredek, pa prinaša izjemne rezultate. Pacientovi gibi se prenesejo na avatar v virtualnem svetu in tako pacient deluje in se giba v virtualnem svetu.

Spoznajte CUREO

CUREO na igriv način spodbuja kognitivno in senzomotorično rehabilitacijo. Učinkovit je pri motoriki zgornjih okončin in trupa. Prednost sistema CUREO je, da se lahko uporablja v vseh fazah rehabilitacije. Pacient lahko z njim vadi kar v bolniški postelji, kasneje pa tudi v postrehabilitacijski fazi – lahko tudi na invalidskem vozičku.

CUREO motivira

Motivacija pacienta je ključen dejavnik uspeha pri okrevanju v delovni terapiji in fizioterapiji. CUREO omogoča pacientu, da se potopi v virtualen svet, kjer s pomočjo igre, izzivov in nagrad ostaja visoko motiviran za napredek. Ker terapevtu omogoča hkratno obravnavo več pacientov, ima vsak pacient dostop do visoke frekvence intenzivnih vadb, kar dviguje možnosti za uspeh terapije.

ZAKAJ CUREO?

Takojšen začetek zdravljenja. CUREO lahko prinesemo do bolniške postelje pacienta in ta začne s terapijo kar leže. CUREO je lahek in prenosljiv ter ne potrebuje dodatne infrastrukture.

Visoka motivacija. Ko se pacienti potopijo v virtualen svet, pozabijo na frustracije bolnišničnega okolja. Gemifikacija (igrifikacija) jim omogoča občutek, da se dosegli napredek in tako večjo motivacijo za uspeh.

Visoka frekvenca vadb. S CUREO lahko en terapevt obravnava več pacientov hkrati. To razbremeni terapevta, pacientom pa omogoča več vadb in boljšo kakovost vadbe.

Spremljanje napredka. CUREO omogoča spremljanje napredka za vsakega pacienta, kar dodatno razbremeni terapevta, pacientu pa da še večjo motivacijo za trening.Kdaj ga uporabljamo?

CUREO je bil razvit skupaj z zdravniki, terapevti in pacienti. To so področja, kjer z VR terapijo dosegamo odlične rezultate:

 • Ishemična ali hemoragična možganska kap (s parezami),
 • (Otroška) cerebralna paraliza,
 • Poškodbe hrbtenjače,
 • Travmatske poškodbe možganov,
 • Mišično-skeletne bolezni,
 • Nevropatija,
 • Nevrodegenerativne bolezni (Parkinsonova bolezen, multipla skleroza, ALS),
 • Ataksija zgornjih okončin in trupa.

Testirale so ga številne vodilne klinike po vsem svetu, ekipa CUREOsity pa sistem ves čas razvija tudi na podlagi potreb in predlogov tako terapevtov kot pacientov.

CUREO3 – vrhunska tehnologija za podporo pacientu

Različica CUREO3 je optimizirana, napredna verzija sistema CUREO, ki prinaša številne izboljšave. Popolnoma je prilagojena temu, da podpira uspeh pacienta in razbremeni terapevta. Vse za odličen končni uspeh terapije. Tu je le nekaj novosti tretje generacije CUREO:

 • Gemifikacija spodbuja dolgoročno motivacijo. Zato smo igram dodali še bolj impresivno grafiko in nove izzive. Sistem skozi izpopolnjen način točkovanja nagradi vsak najmanjši pacientov napredek, kar še povečuje motivacijo.
 • Fina motorika prstov in dlani. Vaje, prilagojene za fino motoriko, pri katerih lahko targetiramo posamezne prste ali dele dlani.
 • Aktivnosti za dnevna opravila. Zasnovali smo kocko, ki združuje številne spretnosti, ki jih bodo pacienti po okrevanju potrebovali za izvajanje dnevnih opravil. Vadijo na zanimiv in interaktiven način.
 • Priročnost in preprosta uporaba. CUREO3 je preprost za uporabo in popolnoma prenosljiv
 • Večja varnost podatkov. Podatki vsake terapije so varno shranjeni, hkrati pa enostavno dostopni terapevtu. Podatki pacientovih vadb se lahko prenašajo iz ene naprave CUREO na drugo.
 • Večjezičnost. CUREO je v celoti na voljo tudi v slovenščini.

6 modulov 

CUREO3 vključuje 6 modulov vadbe, med katerimi lahko izbiramo in jih kombiniramo glede na pacientove trenutne zmožnosti in cilje vadbe. Med posameznimi intenzivnimi vadbami lahko umestimo tudi modul za sprostitev, ki omogoča vmesni počitek in nadaljnjo sposobnost za vadbo.

 1. Active. Modul primeren za najbolj zgodnje faze rehabilitacije najhuje prizadetih pacientov. Aktivira pozornost pacienta in skrbi za preprečevanje zanemarjanja.
 2. Moto. Modul aktivira unilateralni in bilateralni motorični trening zgornjega dela telesa in spodbuja k doseganju zastavljenih ciljev na tem področju.
 3. Cogni. Spodbuja kognitivni in senzorični trening. Koordinacija, spomin, prepoznavanje barv in oblik, prostorsko zaznavanje, umeščanje besed.
 4. Daily. Spodbuja veščine za dnevna opravila, na primer v kuhinji.
 5. Relax. Namenjen je neuroregulaciji, sprostitvi, zmanjševanju stresa in nižanju bolečine. Primeren je za vse paciente.
 6. Finger. Sposobnosti fine motorike. Gibljivost in koordinacija posameznih prstov ali delov dlani.

Načrt vadbe in vizualizacija napredka 

Terapevt lahko za vsakega pacienta pripravi personaliziran plan vadbe glede na njegovo stanje in cilje terapije. Na začetku terapevt s sistemom testira pacienta na področju: obseg giba, pozornost, spomin, reakcije, oprijem, natančnost. Nastavljen plan se avtomatsko spreminja in prilagaja tekom rehabilitacije glede na napredek pacienta. Pacient in terapevt si lahko rezultat vadbe in napredek ogledata tudi prek grafičnega prikaza.

Pacient in terapevt v središču

Pri zasnovi CUREO sistema smo terapevta in pacienta kot ekipo postavili v središče naših prizadevanj. Ves čas spremljamo zadovoljstvo obeh in na podlagi njihovih priporočil izboljšujemo sistem. Terapevti so v raziskavi, ki smo jo izvedli, poročali, da je pri 94,5 % pacientih uporaba sistema CUREO pozitivno vplivala na motivacijo za vadbo. Kar 97 % pacientov pa je po prvi vadbi izjavilo, da bi vadbo s CUREOm še ponovilo. Pri tej odlični izkušnji VR terapije je pomembno tudi, da smo z napredno tehnologijo izničili stranske učinke tovrstne vadbe, kot je na primer slabost. Kar 95 % pacientov je izjavilo, da niso imeli nobenih stranskih učinkov vadbe. Glede na starost pacientov, ki je v povprečju nad 70 let, je to odličen rezultat.

Preizkusite CUREO3 

Sistem CUREO3 lahko preizkusite tudi v živo – pri vas, preko spleta ali na sedežu našega podjetja. Kontaktirajte na info@intercet-med.si in se dogovorimo za termin.

Povezane novice

Nazaj na seznam
Nazaj na vrh