Kaj pravijo strokovnjaki

Profesor dr. Pinkwart
Profesor dr. Pinkwart
Minister za gospodarstvo, inovacije, digitalizacijo in energijo dežele Severno Porenje-Vestfalija © MWIDE NRW/F. Wiedemeier

"CUREosity je izreden primer inovativne medicinske tehnike iz Severnega Porenja-Vestfalije. Z uporabo navidezne resničnosti se ponujajo možnosti za izdatno izboljšanje rehabilitacije pri kompleksnih nevroloških obolenjih."

Dr. Christian Klaes, nevroznanstvenik
Dr. Christian Klaes, nevroznanstvenik
Knappschaftskrankenhaus Bochum GmbH Ruhr-Universität Bochum, Nemčija

"Kombinacija navidezne resničnosti in vmesnikov možgani-računalnik nam omogoča izboljšanje postopka vadbe ter hitro prototipsko izvajanje novih in učinkovitejših oblik nevroprotez.

Te tehnologije imajo revolucionaren potencial pri obravnavi paraliz."

Prof. Dr. Peter Langkafel, MD, MBA
Prof. Dr. Peter Langkafel, MD, MBA
Izvršni direktor in ustanovitelj Digital Health Factory GmbH Profesor na XU Exponential University for Digital Health

"Res všeč mi je bila uporaba navidezne resničnosti. Povsem konkretno, čisto iz potrebe. Resnično v pomoč!"

Alexander Felsenberg
Alexander Felsenberg
Predsjednik WSA-Germany, član upravnog odbora WSA-Global

"CUREosity je najboljši prikaz tega, da lahko digitalne vsebine zdravijo. Ta terapevtski sistem z vizualno stimulacijo prikliče novo konfiguracijo živcev. Ta sposobnost živčnega sistema se že leta opazuje in izkorišča pri obravnavi pacientov po možganski kapi in paraplegičnih pacientov. 

Edinstvenost pristopa CUREosity je, da se učinek z uporabo navidezne resničnosti (VR) in igrifikacijo digitalnih vsebin pomnoži in okrevanje pospeši."

Prof. Dr. Tobias Schmidt-Wilcke
Prof. Dr. Tobias Schmidt-Wilcke
Primarij nevrološkega oddelka St. Mauritius Therapy Clinic, Meerbusch, Nemčija

"Cureosity je inovativen start-up, ki z uporabo in nadaljnjim razvojem tehnologije navidezne resničnosti (VR) pacientom z nevrološkimi težavami nudi dodatno, vznemirljivo in učinkovito terapevtsko možnosti, ki ima potencial trajno povečati intenzivnost terapije tako v bolnišnici kot doma."

Stranke in partnerji sistema CUREO

Razvoj sistema CUREO® je potekal več let in je vključeval sodelovanje znanstvenikov, terapevtov, pacientov in programerjev. Tako pacienti kot terapevti so navdušeni nad preprostim rokovanjem s sistemom in njegovim hitrim zagonom.

Kaj pravijo pacienti

Pacientka s hemiparezo po možganski kapi
Pacientka s hemiparezo po možganski kapi

"Nenadoma sem dvignila svojo levo roko, čeprav ta zaradi bolečin pravzaprav ni zmožna ničesar. (...) In nato sem od veselja jokala, z roko se je nekaj zgodilo. In od takrat sem velika oboževalka tega sistema. (...) Resnično sem prepričana, da mi pomaga.“

Pacient, ki okreva po nesreči
Pacient, ki okreva po nesreči

"Zabavno je bilo, prav zares. Lepo je, da imamo danes možnost vse to predstaviti na povsem igriv način."

Močno ohromljen nevrološki pacient
Močno ohromljen nevrološki pacient

"Ob običajnem programu vadbe sem ugotovil, da je človek pri tem dodatno spodbujen, da naredi kaj povsem drugačnega in se rad preda izzivu: Zdaj pa še enkrat malo stisni, stisni. (...) Na vsak način sem imel občutek, da sem (...) naredil jasen korak naprej."

Pacientka po možganski kapi z motoričnim neglectom
Pacientka po možganski kapi z motoričnim neglectom

"Roka ni več tako težka in počne veliko več kot prej. Zdaj občasno po predmetih nezavedno sežem tudi z levo roko. Še prejšnji teden roke sploh nisem opazila. (…) Zdaj je bolj prisotna. (...) Prav presenečena sem, to je resnično ogromno za te 3 dni."

Pacient, ki okreva po nesreči
Pacient, ki okreva po nesreči

"Pri meteorjih sem opazil, da lahko nenadoma aktiviram zapestja, kar je sicer zelo težko pri terapiji z Ingo (terapevtka). Običajno skuša človek najti nek obvod, (…) a tu sem na igriv način opazil, da se v zapestjih nekaj dogaja. (...) V primerjavi z drugimi terapijami, je bil to res pozitiven učinek."

Pacient po možganski kapi
Pacient po možganski kapi

"Vadba je super, ker imam, ko zberem rdeče trikotnike, občutek uspeha, ko gre za mojo levo stran. Gre za resničen občutek uspeha!"

Nagrade sistema CUREO® in podjetja CUREosity

Nazaj na vrh