Od robotske k virtualni terapiji
Glavni nevrolog rehabilitacijske klinike v Feldafingu ima dolgoletne izkušnje z naprednimi tehnikami v fizioterapiji. Zakaj je virtualna resničnost trenutno najbolj zanimiva?


Prof. Dr. Dirk Sander je glavni zdravnik nevrološke rehabilitacijske klinike v Feldafingu in vzporedno tudi glavni zdravnik nevrologije v Tutzingu na akutnem nevrološkem oddelku. V intervjuju je spregovoril o tem, zakaj je s svojo ekipo izbral sistem CUREO in kakšne so njegove največje prednosti.

“Že nekaj časa se ukvarjam s terapijo z virtualno resničnostjo in z odločitvijo, če je ta primerna in zanimiva za naše paciente,” začne pogovor dr. Sander. “Po tem, ko sem govorili z nekaj kolegi iz Švice, ki že uporabljajo VR terapijo, smo se tudi mi odločili, da se usposobimo za delo z njo.”

Prednost: terapija iz bolniške postelje

Na kliniki pacientom že zelo dolgo nudijo intenzivno robotsko terapijo, tako za rehabilitacijo rok kot nog, tako da je področje naprednih metod zdravljena zelo blizu in poznano vsem terapevtom. “Izjemna prednost VR terapije je, da jo pacient lahko izvaja kar na bolniški postelji, nekakšna večerna rutina, lahko rečemo. Pri drugih naprednih metodah, kot je robotska, morajo iti namreč pacienti do naprave, kar pa pri najbolj prizadetih ni vedno enostavno,” pa dr. Sander opisuje nadgradnjo, ki jo prinaša CUREO.

Trening že v začetni fazi rehabilitacije

VR terapijo želijo na kliniki uporabljati pri najširšem spektru bolnikov – tako za tiste najbolj prizadete v začetnih fazah zdravljenja kot tudi kasneje. “Prav tako nas fascinira ta možnost, ki jo ponuja VR terapija, da res takoj začnemo s treningom. Morda gre na začetku le za zaznavanje, za premik glave, ki pa vodi pacienta naprej k višjim ciljem. Res gre za izjemen doprinos k naši že obstoječi shemi terapije,” zaključuje Sander.

Predstavitev sistema v živo

V kolikor bi želeli predstavitev sistema v živo – pri vas, preko spleta ali na sedežu našega podjetja, nas kontaktirajte na info@intercet-med.si, da skupaj najdemo možen termin.

Povezane novice

Nazaj na seznam
Nazaj na vrh