CUREO učinkovit skozi vse faze zdravljenja
CUREO učinkovit skozi vse faze zdravljenja
V bavarski nevrološki kliniki Schön Clinic Group so navdušeni nad praktičnostjo in hitro prilagodljivostjo sistema CUREO. Največ ga uporabljajo pri skupinski terapiji.


Obseg: Največja zasebna bolnišnica v Nemčiji

Področje uporabe CUREO: nevrologija

Število postelj za nevrološke bolnike: 400

Usmerjenost: hudo prizadeti pacienti v zgodnjih fazah rehabilitacije

Najpogostejša uporaba sistema CUREO: skupinska terapija

Največja prednost CUREO sistema: hitra uporaba in prilagodljivost pacientu


“Ko je bil CUREO enkrat v hiši, smo ga zelo hitro začeli uporabljati,” prvo pozitivno razliko od ostalih sistemov opiše Klaus Jahn, vodja nevroloških klinik in geriatrije v Schön Clinic Group. Tu pokrivajo celoten spekter zdravljenja nevroloških bolnikov v vseh fazah, specializirajo pa se na hudo prizadete paciente v zgodnjih, intenzivnih fazah zdravljena. “Po pravici povedano, smo že prej imeli izkušnje z uporabo sistemov z virtualno resničnostjo, ampak po navadi traja zelo dolgo, da se jih privadiš,” pojasni. “Pri CUREO-u pa je delo s pacienti odlično steklo že od prvega dne,” doda.


Kaj skrbi nevrologe?

“Ko se odločaš za take sisteme, te gotovo najbolj skrbi, če se bodo obnesli in izplačali na dolgi rok,” že takoj na začetku izpostavi dr. Jahn. Na kliniki so že dolgo odprti za nove, moderne tehnologije in tudi robotske pripomočke, a pri teh novostih se pogosto zgodi, da njihov napredek zastane, da se ne nadgrajujejo. To je eden od največjih problemov, če sistem ostane rigiden in se ne spreminja. “Pri CUREO-u pa je ravno nasprotno,” je navdušen sogovornik: “Sistem se ves čas nadgrajuje, dodajajo se novi moduli, prav tako pa mi javljamo svoje predloge za nadgradnje, ki se potem implementirajo.”

CUREO spremlja bolnika skozi okrevanje

Ena od prednosti CUREO-a za bolnike, ki jo opažajo na Schön Clinic Group je tudi, da je CUREO sposoben spremljati in podpirati pacienta skozi vse faze zdravljenja. “Pri drugih sistemih se včasih zgodi, da so primerni samo za eno fazo zdravljenja, potem pa moraš zamenjati sistem. Pri CUREO-u pa ta problem odpade, saj je tako prilagodljiv, da se lahko prilagaja potrebam pacienta v vseh fazah.”

Pri CUREO terapiji čas hitro teče

Pacienti se na terapijo CUREO odzivajo odlično. “Seveda pacienti izvajajo vsako terapijo, ki jo zdravnik prepiše in so zanjo vedno hvaležni, a s CUREO-m čas pri terapiji res kar beži in prav vidiš paciente, kako uživajo.” To ni samoumevno, poudarja dr. Jahn, saj popestritve, ki jih uvaja CUREO - recimo, da se pacienti v virtualnem svetu znajdejo na plaži ali v vesolju, za nekatere pomenijo izjemno popestritev. “Posebej za tiste paciente, ki so v bolnici že mesece in že mesece izvajajo iste vaje v isti sobi, njim CUREO zares izjemno dvigne motivacijo in jo dolgo drži na visoki ravni, za kar so zelo hvaležni.”

Za stare in mlade

“CUREO uporabljamo tako pri starih kot mladih, ni razlik, to je ta izjemna moč prilagodljivosti sistema CUREO,” na vprašanje o tem, za koga je CUREO bolj primeren, odgovori dr. Jahn. Ker imajo na kliniki velik geriatrični oddelek, lahko dobro spremljajo odziv starejših pacientov. “Daleč od tega, da bi starejši zavračali nove tehnologije, dobro se odzivajo nanje,” strne dr. Jahn.

CUREO skrajša dan v bolnišnici

CUREO odlično dopolnjuje nekatere konvencionalne oblike zdravljenja. “Dan v bolnišnici je za paciente dolg in zares potrebujemo različne načine, da pacienta spodbudimo. Faktor zabave, ki ga je zmožen CUREO pričarati v virtualnem okolju, je zato zelo pomemben,” ilustrira. Prav tako, poudarjajo na kliniki, se lahko pacienti osredotočajo na gibe, ki jim bodo pri vrnitvi v domače okolje zelo koristili – recimo sekljanje, pometanje. Te gibe bi v klasičnem okolju zelo težko zvadili.

Prikaz delovanja v živo - za bolnišnice in ambulante

Ker CUREO zelo hitro zazna pacientovo stopnjo prizadetosti in prilagodi program ter module vaj, je učinkovit tako pri bolnišničnem kot ambulantnem zdravljenju. Tako uspešno razbremeni fizio- in druge terapevte ter zagotavlja boljše rezultat zdravljena. Prikaz delovanja sistema CUREO lahko organiziramo v vaši ambulanti ali bolnišnici. Pokličite nas za termin ter vstopite v novo obdobje kakovosti zdravljenja za vaše paciente.

Povezane novice

Nazaj na seznam
Nazaj na vrh