Pacienti klinike Schön navdušeni nad VR terapijo
Virtualni trening, ki odvrača pozornost stran od bolečine in tesnobe.
Veseli nas, da je bolnišnica Schön Klinik iz Nemčije vključila naš inovativni sistem VR terapije CUREO v svoj vsakodnevni terapevtski program. Sistem CUREO je že v kratkem času po predstavitvi naletel na veliko odobravanje: številni pacienti se z navdušenjem potopijo v virtualne svetove in trenirajo svoje senzomotorične in kognitivne sposobnosti.

Visoka frekvenca terapije za večjo uspešnost

Na kliniki Schön še posebej cenijo visoko frekvenco terapije, ki jo spodbuja sistem CUREO. V večini primerov pacienti skoraj ne opazijo, da se ukvarjajo s terapevtsko vadbo, zaradi igrificirane vsebine pa ostaja visoka tudi motivacija za terapijo. Posamezni programi pa so zelo raznoliki in odvračajo pozornost od tesnobe in bolečine. 

Terapija z VR za senzomotorično in kognitivno terapijo

Pri tovrstni terapiji je izjemno pomembna možnost prilagajanja posameznim potrebam pacientov. Pri CUREO sistemu to zagotavlja medsektorska možnost uporabe in individualno nastavljive ravni težavnosti. Naj gre za trening trupa, rok in prstov ali kognitivnih spretnosti: nabor aplikacij je zelo širok. Pri senzomotorični in kognitivni rehabilitaciji, na primer po možganski kapi, pri multipli sklerozi ali Parkinsonovi bolezni, sta za uspeh ključnega pomena visoka frekvenca in pogosto ponavljanje gibalnih sekvenc. Vendar lahko bolečina, strah pred vajami in monotonost negativno vplivajo na motivacijo in upoštevanje terapije. S tremi očali za navidezno resničnost CUREO zdaj izvajajo igrivo delovno terapijo: “Pacienti se potopijo v virtualne svetove in s svojimi gibi rešujejo naloge. Tako se na zabaven način izvajajo medsektorske in individualne terapevtske vaje, od fine motorike prstov do okončin in trupa, kar je dobro za rezultate terapije.”

O kliniki

Skupino Schön Klinik je ustanovila družina Schön in je še danes družinsko vodena. Zdravljenje se osredotoča na psihosomatske motnje, nevrologijo, kirurgijo, ortopedijo in interno medicino. Leta 2022 je bilo z visokokakovostnimi in najsodobnejšimi metodami zdravljenih približno 300.000 bolnikov v 16 klinikah in 30 ambulantah. Sistem CUREO se odlično ujema z njihovimi visokimi standardni zdravljena.

Povezane novice

Nazaj na seznam
Nazaj na vrh