PREDOGLED: CUREO® 3.0
PREDOGLED: CUREO® 3.0
Več iger, dodatne vaje za fino motoriko, hitra kalibracija, poenostavljeno upravljanje, večja varnost podatkov, sinhronizacija podatkov in dokumentiranje uporabe terapije - to je le nekaj novosti, ki jih ponuja CUREO® verzija 3.0.

Da bi terapevtom in pacientom ponudili najboljšo možno terapijo, si nenehno prizadevamo za optimizacijo našega VR terapevtskega sistema (terapevtski sistem z virtualno resničnostjo). Na podlagi povratnih informacij pacientov in zdravnikov ali terapevtov lahko ustvarjamo praktične izboljšave. Tako se je razvil novi sistem CUREO® verzija 3.0, ki bo izšel v nekaj tednih.

Več igrifikacije za dolgotrajnejšo zabavo pri terapiji

Nove stopnje, nove težavnosti, sistem točkovanja: nova posodobitev temelji na igrifikaciji, da bi z igrivimi vajami in tekmovalnim sistemom točkovanja trajno spodbudila motivacijo in učinkovitost tudi v daljših obdobjih terapije.

Številne ugotovitve raziskav kažejo tudi dodano vrednost igrifikacije: študija o VR terapiji, ki jo je izvedel de Vries s sodelavci (2018), na primer kaže, da igre VR učinkovito povečujejo notranjo motivacijo. Van der Kooij (2019) prav tako dokazuje, da pacienti zaradi igrifikacije bolj in dlje uživajo v terapevtski vadbi.


Spuščanje zmaja skozi obroče 

Pred posodobitvijo se je zmaja prosto vodilo po zraku, sedaj pa so dodani oblaki v obliki obroča, skozi katere je treba zmaja manevrirati. Na ta način se zbirajo točke, ki se izpisujejo na semaforju – sistem točkovanja. Vmes se kot poseben izziv pojavijo nevihtni oblaki. Le-teh pacienti ne smejo zadeti, kar spodbuja njihovo selektivno pozornost.

Lokostrelstvo

Lokostrelstvo je priljubljena vadba v terapiji, saj trenira koncentracijo, zaznavanje in pokončno držo. Prav tako je odlično za obvladovanje stresa. V lokostrelstvo je vključen tudi sistem točkovanja, ki prikaže, kako uspešen je bil pacient. Z izbirno pomočjo merjenja, je lažje tudi ciljanje tarče. Optimizirano je tudi okolje: gozdna pokrajina je zdaj videti še bolj realistična, kar izboljša potop v doživetje.


Dodatne vaje za fino motoriko rok in prstov

Dodatne vaje za fine motorične sposobnosti rok in prstov so bile dodane v finger in moto modul kar naredi terapijo bolj raznovrstno in efektivno.

ADL-kocka

V vsakdanjem življenju se bolniki srečujejo s številnimi opravili, ki zahtevajo posebno fino motoriko. Zlasti za bolnike z nevrološkimi motnjami ali bolnike po operaciji roke lahko ta gibanja postanejo izziv. Nova kocka simulira različna vsakodnevna opravila, kot so upravljanje stikala, pritiskanje gumba, obračanje volana ali vnos zaporedja števil v številčnico. Tako lahko na zabaven način trenirate enoročne in dvoročne prijeme.


ADL pomeni v angleščini "activities of daily living" oz. vsakodnevne aktivnosti in se nanaša na opravila s katerimi se srečujemo na dnevni bazi. Pri ADL terapiji se obravnavajo take vadbe.

Trening odpiranja in zapiranja rok 

Igra »meteorji« je ena najbolj popularnih terapij med našimi pacienti in terapevti. Tako je bila dodana nova možnost, kjer je treba meteorje loviti z odprto ali zaprto roko. S to modifikacijo pacient vadi tudi funkcijo dlani. Dodatno so v igri tudi kometi, ki pa se jih pacient ne sme dotikati.

.

Sinhronizacija podatkov med različnimi sistemi

Uporabljate več CUREO sistemov in želite podatke o zgodovini bolnikov upravljati na konsolidiran in jasen način? Z novim Sync orodjem prenos nastavitev pacienta iz enega sistema CUREO® v drugega ni težava. To pomeni, da lahko pacient terapijo opravlja kadarkoli s katerimkoli sistemom. Na voljo so tudi možnosti centralnega varnostnega kopiranja in shranjevanja.

Poleg tega sistem omogoča optimalen pregled nad vsakim bolnikom. Koliko minut terapije je bilo izvedeno? Koliko časa se je uporabljalo specifični modul? To in še več je mogoče videti na prvi pogled.

Izboljšana podatkovna varnost

Varnost podatkov o napredku naših pacientov je za nas še posebej pomembna. S posodobitvijo 3.0 se bo, zaradi enkripcije in shranjevanja podatkov na napravi, varnost pacientovih podatkov še povečala. Ta poteka na bazi 256-bitnega šifrifanja (AES-256_CBC protokol).

Hitra kalibracija

 

V novi različici CUREO® kalibracija ni le hitrejša in zanesljivejša, temveč jo je tudi lažje prilagajati različnim potrebam. Na primer, s samo nekaj kliki spremenite dimenzije terapevtske mize ali območje gibanja. To je še posebej koristno za terapijo v postelji. Za terapijo je sedaj na voljo več časa.

Lažje delovanje

Na podlagi številnih povratnih informacij, ki ji prejemamo, smo prilagodili uporabniški vmesnik najpogosteje izraženim željam. Na primer, pri zrcalni terapiji je neuporabljena roka skrita, da je pozornost usmerjena na zrcaljeno roko.

Večjezični sistem

Da bi omogočili terapijo med ljudmi različnih narodov, smo dodali več jezikov. Prej so bili na voljo angleščina, nemščina, italijanščina, francoščina in nizozemščina. Zdaj lahko izbirate tudi med slovenščino, španščino, finščino, švedščino in arabščino.

Več informacij najdete tudi na naši strani s posodobitvami:
https://intercet-med.si/cureo-terapevtski-sistem/CUREO-3-0

Povezane novice

Nazaj na seznam
Nazaj na vrh