VR terapija s CUREO sistemom v Segeberger klinikah
VR terapija s CUREO sistemom v Segeberger klinikah
Vedno več klinik v Nemčiji in po svetu izvaja vsakodnevne terapije s pomočjo uporabe sistema CUREO. Zaradi širokega nabora aplikacij lahko s sistemom CUREO uporabimo za terapijo pri najrazličnejših indikacijah, zaradi kratkega časa postavitve in mobilnosti pa lahko terapevti sistem uporabljajo fleksibilno. Primer Segeberger klinik, ki terapijo s pomočjo virtualne resničnosti uporabljajo že od leta 2021, prikazuje, kako je mogoče sistem CUREO vključiti v terapevtski proces.

V dnevni ambulanti klinike Bad Segeberger Kliniken je bil za terapijo s sistemom CUREO urejen ločen prostor. Poseben poudarek je stropna konstrukcija z višinsko nastavljivimi vrvmi in varnostnimi pasovi, tako da je mogoče terapijo izvajati varno pred padci v stoječem položaju.

Koncepti pametne terapije

Poleg tega so terapevti na kliniki Bad Segeberger razvili lasten koncept, da bi v celoti izkoristili potencial terapije z VR resničnostjo. Skupaj so razvili cilje terapije, opredelili primerne paciente in določili kontraindikacije.
Tako so delovni terapevti predpisali uporabo VR terapije pri pacientih po možganski kapi kot motorično vadbo zgornjih okončin. Na začetku je predvideno trajanje terapije 3 tedne, vendar se lahko po potrebi podaljša.

V dnevni kliniki so vsi primerni bolniki s Parkinsonovo boleznijo deležni terapije ssistemom CUREO kot amplitudni trening, za sprostitev in/ali uravnavanje tonusa.

Sodobno zdravljenje po možganski kapi

Trenutno terapija s pomočjo sistema CUREO poteka v dveh skupinah dvakrat tedensko ob določenem času. Glede na zmožnosti in potrebe bolnikov delo poteka predvsem sede ali stoje. Pri bolnikih po možganski kapi, se na primer terapija lahko izvaja v sedečem položaju z mizo ali brez nje. En terapevt skrbi za dva pacienta. Bolniki s Parkinsonovo boleznijo se zdravijo predvsem v stoječem položaju. Pri tem lahko dva terapevta vzporedno oskrbujeta tudi 5 bolnikov, kar prihrani čas in razbremeni osebje.

Videoposnetek spodaj vam ponuja dodatne informacije:

Povezane novice

Nazaj na seznam
Nazaj na vrh